Betty hobbi konyhája

Kovászos lángos

Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak.
 
Hozzávalók:

Elkészítés:
A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót.

Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen. 

Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.
Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a tészta alá nyomkodjuk, így kinyomkodva a tésztából a levegőt.
Letakarva ismét hagyjuk minimum 1 órát pihenni.
Darabokra tépkedjük és egy olajozott tányérra/tálcára rakjuk, majd újra minimum 30 percet állni hagyjuk(nyugodtan hagyhatjuk 1-2-3 órát is állni, az csak jót tesz a tésztának), ill. amíg szemmel láthatóan növekedésnek indul a tészta.
Kovaszos langos
 
Közben megmelegítjük az olajat, aminek nagyon nagyon forrónak kell lennie.
A tésztadarabokat olajos kézzel körbe-körbe kihúzkodjuk, lehetőleg kör alakúra és vigyázzunk, hogy ne szakadjon el.
Forró olajban mindkét oldalát néhány perc alatt szép aranybarnára sütjük,
100_8322
100_6560
 
majd jól lecsepegtetjük.

Ízlés szerint tálaljuk.
100_9931
100_9937
 
100_9938
100_9939
 
Ugyanez máskor:
100_8326
100_9930
101_1116_2
cats_1
101_4018_2
 
 
 
 
Ők is elkészítették:
Csilla Marton:
csilla-marton-kovis-langos3
 
Czéhmester Zsoltné:
czehmester-zsoltne-kovis-langos3
 
Lantos Krisztina:
krisztina-lantos-kovis-langos3
 
Szabó Neuschwendtner Judit:
 
Horváth Szilvia:
 
Kiss Franciska:
 
Papp Lászlóné Zsuzsa:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szuper! Örülök, hogy bevált és köszönöm a visszajelzést. További kellemes sütögetést!

  2. Csilla Trungel says:

    Koszonjuk a receptet!! Nagyon jol sikerult es sokkal finomabb mint a langososnal a piacon:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!