Betty hobbi konyhája

Kovászos lángos

Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak.
Hozzávalók:
3dl langyos víz
500g liszt
10g só
0,5dl olaj

Elkészítés:
A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót.

Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen. 

Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.
Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a tészta alá nyomkodjuk, így kinyomkodva a tésztából a levegőt.
Letakarva ismét hagyjuk minimum 30 percet pihenni.
Darabokra tépkedjük és egy olajozott tányérra/tálcára rakjuk, majd újra minimum 10 percet állni hagyjuk.
Kovaszos langos
 
Közben megmelegítjük az olajat, aminek nagyon nagyon forrónak kell lennie.
A tésztadarabokat olajos kézzel körbe-körbe kihúzkodjuk, lehetőleg kör alakúra és vigyázzunk, hogy ne szakadjon el.
Forró olajban mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük,
100_8322
100_6560
 
majd jól lecsepegtetjük.

Ízlés szerint tálaljuk.
100_9931
100_9937
 
100_9938
100_9939
 
Ugyanez máskor:
100_8326
100_9930
101_1116_2
cats_1
101_4018_2
 
Ők is elkészítették:
Csilla Marton:
csilla-marton-kovis-langos3
 
Czéhmester Zsoltné:
czehmester-zsoltne-kovis-langos3
 
Lantos Krisztina:
krisztina-lantos-kovis-langos3
 
Szabó Neuschwendtner Judit:
 
Horváth Szilvia:

 

~♥~   INSTAGRAM-on is megtaláltok   ~♥~

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!