A töltelékhez a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a kávét, majd folyamatos keverés közben felmelegítjük, amíg majdnem elkezd forrni. Ekkor levesszük a tűzről, gyakori kevergetéssel kihűtjük. Még langyosan belekeverjük a vajat, majd a kiszedegetett tortabelsöt, a darált diót és a rumot.
2dl tejbe belekeverünk egy kevés rumot vagy aromát, majd ételfestékkel vagy céklaporral rózsaszínre színezzük. Gyors mozdulatokkal belemártjuk a babapiskótákat, és rögtön ki is vesszük, mert nagyon könnyen és hamar elázik. Darabokra tördelve a töltelékhez adjuk.
A maradék rózsaszín tejet egy ecsettel a kikapargatott torta belsejére és oldalára csepegtetjük/kenjük.
Az üres tortába beletesszük a tölteléket, egyenletesen elsimítjuk benne, majd ráillesztjük a levágott darabot. Langyosra melegítjük és simára keverjük a lekvárt és rákenjük a torta tetejére.
Végül cukormázzal leöntjük a tortát, ha lehet jó bőven, hogy lefollyon az oldalán, így lesz teljesen befedve.
Tetszés szerint díszíthetjük.
Egy éjszakát ajánlatos hűtőbe rakni, addig jól megdermed és az ízek is jobban összeérnek.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."