Múlt héten vettem ezt a szilikon sütőformát, és a mai napra ki is próbáltam:
Hozzávalók:
(kb.24 x 3,5 x 22cm-es formához):
Tésztához:
2db tojás
60g cukor
50g liszt
10g kakaópor(cukrozatlan!)
Krémhez:
500g túró
1,5dl tejföl
1,5dl tejföl
100g porcukor
2csomag vaníliás cukor
6 lap zselatin
2,5dl habtejszín
1 csomag habfixáló
Tetejére:
150g tortabevonó csoki (ét)
50g vaj
Elkészítés:
A tésztához a cukrot a tojásokkal egy mixerrel 10-12 percig jó habosra felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet és kakaóport. Egy vajazott, lisztezett formába öntjük a masszát, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Ajánlom a tűpróbát biztos, ami biztos alapon. Ha kész, hagyjuk a formában teljesen kihűlni.
A krémhez a túrót a cukrokkal jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt. A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, végül belekeverjük a túrós masszába.
Ha csatos formát használunk: a kihűlt piskótára ráöntjük a túrókrémet és néhány órára hűtőbe tesszük. Majd a formát először körbevágva eltávolítjuk azt.
Ha szilikonformát használunk: a kész túrókrémet először 1 órára hűtőbe tesszük. A kihűlt piskótát egy zsírpapírra/sütőpapírra helyezzük, és elosztjuk/elsimogatjuk rajta a krémet, majd ismét hűtés következik.
A tortabevonó csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk. Majd ráöntjük a lehűlt, megdermedt torta tetejére. Szükség szerint elsimítjuk rajta. Ismét hűtőbe rakjuk néhány órára, ill. amíg a csoki jól megdermed rajta, majd tetszés szerint díszíthetjük a tejszínhabbal.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: