Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá.
A tojássárgákat a cukorral kézimixerrel vagy robotgéppel kikeverjük/felverjük amíg szinte kifehérszik és a mennyisége/nagysága is megtöbbszöröződik a tálban.
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a cukros masszához keverjük.
Ezután lassanként és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
A masszát elfelezzük és sütőpapíros tepsin 2 lapot sütünk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt (tűpróba!)
A krémhez a lisztet elkeverjük a tejjel és lassú tűzön gyakori kevergetéssel sűrűre főzzük.
A puha szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük.
Majd a kihűlt krémhez adjuk.
A kihűlt piskótalapokat pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Kettesével összeragasztjuk a tejes krémmel és körben az oldalát is bekenjük, majd körbe belehempergetjük a kókuszreszelékbe.
A csokibevonóhoz a vizet, olajat, cukrot és a kakaót közepes tűzön összemelegítjük, amíg a cukor teljesen elolvad benne. A tűzről levéve belekeverjük a vajat
és mindjárt még így melegen rákenjük a sütik tetejére.
Még jobb lesz, ha egy éjszakát állni hagyjuk hűvős helyen, a spájzban vagy hűtőben.
Receptötlet: Napfény és fűszer
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."