Hólabda

Hozzávalók:

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá.

A tojássárgákat a cukorral kézimixerrel vagy robotgéppel kikeverjük/felverjük amíg szinte kifehérszik és a mennyisége/nagysága is megtöbbszöröződik a tálban.

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a cukros masszához keverjük.

Ezután lassanként és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

A masszát elfelezzük és sütőpapíros tepsin 2 lapot sütünk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt (tűpróba!)

A krémhez a lisztet elkeverjük a tejjel és lassú tűzön gyakori kevergetéssel sűrűre főzzük.

A puha szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük.

Majd a kihűlt krémhez adjuk.

A kihűlt piskótalapokat pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Kettesével összeragasztjuk a tejes krémmel és körben az oldalát is bekenjük, majd körbe belehempergetjük a kókuszreszelékbe.

A csokibevonóhoz a vizet, olajat, cukrot és a kakaót közepes tűzön összemelegítjük, amíg a cukor teljesen elolvad benne. A tűzről levéve belekeverjük a vajat

és mindjárt még így melegen rákenjük a sütik tetejére.

Még jobb lesz, ha egy éjszakát állni hagyjuk  hűvős helyen, a spájzban vagy hűtőben.

Receptötlet: Napfény és fűszer

Ugyanez máskor:

Címkék: , , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »