Meggyes diós lepény
Hozzávalók(kb. 30x40cm tepsihez):
- 3db tojás
- 100g cukor (ízlés szerint lehet több is, aki édesebben szereti, de vigyázat! a tetejére is kerül még cukor!)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 125ml olaj
- 300g liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- kb. 1dl tej
- kb. 500-600g magozott meggy
- 1 ek. őrölt fahéj ízlés szerint cukorral elkeverve
- 100g durvára vágott dió
Elkészítés:
A tojást kézi mixerrel vagy robotgéppel habosra keverjük a cukrokkal, folytonos keverés közben hozzáadjuk az olajat, aztán belekeverjük a sóval és sütőporral elkevert lisztet, utoljára pedig a tejet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk a masszát.
Tetején elosztjuk a lecsöpögtetett meggyet, megszórjuk a fahéjas cukorral, majd elosztjuk rajta a diót is.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón megszórjuk porcukorral a tetejét.
A tepsiben hagyhatjuk is kihűlni, végül kockára vágva kínáljuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."