Meggyes diós lepény

Hozzávalók(kb. 30x40cm tepsihez):
 
 
Elkészítés:
A tojást kézi mixerrel vagy robotgéppel habosra keverjük a cukrokkal, folytonos keverés közben hozzáadjuk az olajat, aztán belekeverjük a sóval és sütőporral elkevert lisztet, utoljára pedig a tejet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk a masszát.
Tetején elosztjuk a lecsöpögtetett meggyet, megszórjuk a fahéjas cukorral, majd elosztjuk rajta a diót is.
 
 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
 
Még forrón megszórjuk porcukorral a tetejét.
A tepsiben hagyhatjuk is kihűlni, végül kockára vágva kínáljuk.
Címkék: , , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »