Red Velvet – vörösbársony torta

Hozzávalók (20cm-es formához):

Tésztához:

Krémhez:

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el: A zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk. Közben a joghurtot ízlés szerinti cukorral elkeverjük és langyosra(!) melegítjük. Majd a zselatint kinyomkodjuk, a cukros joghurthoz adjuk és elkeverjük, amíg teljesen feloldódik benne. Hozzáadjuk a mascarponét és összekeverjük. Végül a van.cukorral és a habfixálóval együtt habbá vert habtejszínt egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a krémbe és hűtőbe rakjuk, amíg elkészül a tészta.

A tésztához: 

~ A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

~ A szobahőmérsékletű vajat a cukor 1/3 részével mixerrel elkezdjük habosra keverni. Hozzáadunk egy tojást, tovább hagyjuk a mixert keverni, aztán megint egy rész cukor, tovább keverni, újra egy tojás, keverés, maradék cukor, keverés, utolsó tojás, keverés. 

~ Hozzáadjuk a piros ételfestéket és elkeverjük.

~ Beleszitáljuk a kakaóport, elkeverjük.

~ Beleöntjük az írót, elkeverjük.

~ Hozzáadjuk a sóval elkevert átszitált lisztet, elkeverjük.

~ Egy külön kis tálkába öntjük az ecetet és a szódabikarbónát és összekeverjük. Vigyázat, mert felhabzik! Végül hozzáöntjük a tésztához, és alaposan elkeverjük benne.

~ A tortaformát sütőpapíron filctollal körberajzoljuk 3-szor(3 lapot sütünk), a papírt megfordítva átlátszik a rajzolt kör, ebbe öntjük a tésztát és elsimítjuk picivel  nagyobbra, mint a rajzolt kör. A lapokat 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 12-15 perc alatt. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.

~ A hideg tésztalapokat a tortakarikával kiszúrjuk, körben a leeső széleket félretesszük. 

~ A lapokat megtöltjük a jól lehűlt krémmel, a tetejét és körben az oldalát is bekenjük.

~ A maradék piskótaszéleket apróra elmorzsoljuk és tetszés szerint megdíszíthetjük vele a tortát.

~ Végül jól lehűtjük, mielőtt felvágjuk.

Címkék: , , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »